top of page
  • Foto van schrijverjpdelaaf

Arrival in China

Na een ontspannen vlucht vervolgde wij ons weg op het vliegveld van Shanghai. Na douane formaliteiten kwamen we aan in een centrale hal. Shanghai is ingedeeld in districten. Op basis van ons geboekte hotel (na quarantaine) werden we naar een balie gestuurd om ons aan te melden voor het quarantaine hotel passend bij onze latere verblijf locatie in Shanghai. Na een uur in de rij te hebben gestaan was de verwarring compleet. We stonden in de verkeerde rij want in het district van onze rij waren geen quarantaine hotels voor reizigers die daarna in een hotel in die regio verblijven. Alleen als je in dat district zou wonen was dit een optie. We werden naar een andere rij gestuurd. Na ongeveer een uur bleek ook dit niet de juiste te zijn. Vol goede moed naar de derde balie, 3 x is scheepsrecht. Bijna goed……de 4e poging leidde ons naar de shuttlebus die ons na 3 uur bij ons quarantaine hotel bracht…


Buiten was een geïmproviseerde hoteldesk ingericht. Bij inchecken wilde ze ons aparte kamers geven. Nadat we duidelijk hadden gemaakt getrouwd te zijn mochten tocht nog bij elkaar.


De gangen van het hotel roken naar chloor, veel chloor. De kamer viel mee. Het uitzicht was niet slecht, de bedden waren goed en de douche ook prima.Regelmatig kwamen er roeiers voorbij.... bijna was ons uitzicht zoals aan de "korte vliet". 3 x per dag kregen we een Chinese maaltijd. Het meeste was eetbaar maar sommige gerechten heb ik uit voorzorg maar geskipt….. Gelukkig hadden we een “koffie drukpot met zeef” bij ons zodat we een heerlijk bakje Italiaanse koffie konden maken. Het Chinese eten kon ik soms af wisselen met een cracker Jam of pindakaas. Blij dat we dit ook mee hadden. In de middag namen we een kopje cup a soep… Na 8 dagen had ik het gevoel 10 kg te zijn

afgevallen ...jammer jammer jammer, dat viel ffe tegen 😊


Elke dag hadden we een medische check bestaande uit:

  • 2 x per dag temperatuur meten

  • Bijna elke dag een covid test (alleen een monster uit je wang). Dit werd gedaan door dame van ongeveer 1,40 m. Tom is voor mij nooit op zijn knieën gegaan maar voor deze dame wel…. Wellicht uitzelfbescherming anders zat het stokje in zijn gehemelte 😊

  • In de avond een uitgebreid medisch interview of je nog ok was 😉…. als je antwoorde “yes we are ok”… dan is hun reactie: “ok, bye bye”.


Kan niet anders zeggen dat medische staf en personeel waren erg vriendelijk en behulpzaam.


Tom vulde zijn dagen met vooral werk. Hij had zijn laptop aangesloten op de tv zodat hij een groot scherm had.
Ik vulde mijn dagen met spelletjes, af en toe een wasje en heel veel lezen.


Gelukkig hou ik van lezen dus dat is geen straf. Daarnaast werkt internet en kan ik de Nederlandse radio en spotify ontvangen. We hebben een mooi boxje waar goed geluid uitkomt. Om in beweging te blijven deden we dagelijks rek- en strekoefeningen.


De 8ste dag mochten we gaan, ongeveer dezelfde tijd dat je hebt ingecheckt. Buiten stond een man van de beveiliging en wees op een stapel papieren. Ik nam er twee van de stapel… Het formulier volledig in het Chinees.


Eigenlijk is deze periode best snel gegaan. We werden opgehaald door een taxi. De goede man raakte volledig in de stress bij het zien van het aantal koffers…. Het volgende hotel beloofd veel luxe dus daar gaan we de komende week maar eens goed van genieten!


180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page