top of page
  • Foto van schrijverjpdelaaf

Huizenjacht

Als we aankomen in Yantai gaan we eerst nog even “bivakkeren” in een hotel. Een prachtig hotel daar niet van maar naar ruim 8 weken hotel kijk ik wel uit naar ons “eigen” plekje. Geen gedoe meer met wanneer de kamer schoongemaakt wordt en gewoon weer lekker zelf eten koken.


We verkennen de buurt van het hotel. Best een levendige leuke wijk, gelegen in het centrum. Een wijk aan zee met veel winkeltjes, shopping malls, straatverkoop en restaurantjes in de buurt. Een prachtige boulevard en in de buurt van een mooi zandstrand. Je kan deze wijk het beste vergelijken met “Scheveningen”. Het is een populaire bestemming onder Chinezen toeristen.


We worden opgehaald door onze agent om diverse appartementen te bekijken in verschillende wijken. We starten in de wijk waar ook het hotel staat. Er wordt ons verteld niet teveel te verwachten m.b.t inrichting van de appartementen. Chinezen hebben een andere smaak m.b.t interieur dan wij. We moeten daar maar doorheen kijken zeggen ze…..


Het eerste appartement is groot maar kijkt uit op een andere appartementencomplex. Het tweede appartement is net zo groot en kijkt uit over een plein, boulevard en zee. Inderdaad moet ik even slikken wat betreft de meubels….
Het derde appartement is in hetzelfde gebouw maar op een hogere verdieping. Deze oogt wel moderner. Voor nu staat deze staat op nu op 1 maar we hebben nog heel wat te gaan.De volgende wijk is rustiger, vergelijkbaar met Noordwijk maar dan niet de zijde waar de drukke boulevard is maar de boulevard waar alleen huizen staan (Astrid boulevard, voor kenners). In de wijk zijn wat kleine lokale winkeltjes, een koffiebarretje en een restaurantje. Met de huurscooter is het ongeveer 20 minuten naar “Scheveningen”.


Het volgende appartement kijkt niet helemaal uit op zee maar heeft wel een balkon. Dat is dan ook wel het enige pluspunt aan dit appartement. De “koninklijke meubels” doen een beetje pijn aan mijn ogen ;-).Het appartement dat we daarna bezoeken is wel heel groot (300 m2) en het uitzicht van de slaapkamer is echt prachtig. Direct kijkend over zee. De meubels zijn ondanks de grote van het appartement wel heel erg pompeus. Je kan tafeltennissen op de salon tafel en de stoelen zijn zo groot als bijna de troon van WA. Maar je hebt wel een “schitterende kroonluchter”.
Het is in dit appartement ook heel "vorstelijk" overnachten ;-)
Ik vind het ook heel bijzonder dat er geen enkele moeite wordt gedaan dat bij bezichtiging het appartement netjes oogt. Zo trof ik bijvoorbeeld een badkamer aan:Na de lunch gaan we in de middag nog naar een ander gedeelte van Yantai. Hier zijn internationale scholen gevestigd. Maar verder zijn er in deze wijk ook weinig winkels. Dit komt vooral om dat deze wijk nog volop in aanbouw is. De afstand naar “Scheveningen” is best ver. Gezien wij geen auto mogen rijden zouden we met een taxi of bus naar het centrum moeten. Daarnaast zijn de appartementen ook wat kleiner en kijken niet uit over de prachtige zee. Voor mij valt deze wijk direct al af.


Aan het einde van de dag hebben we twaalf appartementen bezocht. Het duizelt een beetje maar we komen tot de conclusie dat er maar twee appartementen onze voorkeur hebben. Dat scheelt!


Ik kan er slecht van slapen want het is tenslotte een heel belangrijke keuze gezien ons lange verblijf in Yantai. De volgende dag gaan we met de scooter naar de wijk waar een van de appartementen staat. We lopen rond en proeven de sfeer. Het is een rustige wijk maar er zijn maar heel weinig winkels en daarnaast best een saaie omgeving om te wandelen.


Na dit bezoek staat dan toch onze keuze vast. We kiezen voor het appartement in “Scheveningen”.


Voordat we het appartement gaan betrekken gaan we voor onze visumaanvraag weer terug naar Shanghai. Ik combineer dit met een bezoek aan IKEA. Daar maak ik een lijst met benodigdheden zoals servies, pannen, beddengoed, lampen etc. die onze agent online gaat bestellen. Het moet tenslotte wel ons “thuis” worden.


Ik kan wel zeggen dat dit ons gelukt is. Hieronder een impressie van ons “stekkie in Yantai”


De bank hebben we omgedraaid zodat we heerlijk over zee uit kunnen kijken. De lampen hebben we zelf aangeschaft zodat er meer sfeer ontstaat.Kaarsen zijn hier moeilijk te verkrijgen, via IKEA deze kunnen aanschaffen…. kaarsen en bloemen daar wordt ik altijd heel blij van.


Het uitzicht vanuit de woonkamer is echt prachtig. In de zomer wordt er op dit plein veel gesport.


Foto’s van thuis mogen uiteraard niet ontbreken.


Het bed hebben we gedraaid. We slapen met de gordijnen open dus als we wakker worden, worden we getrakteerd op het mooie uitzicht. De gehaakte sjaal van Dees heb ik uiteraard meegenomen. Mocht ik me alleen voelen dan sla ik deze even om xxx.


Het uitzicht vanuit de slaapkamer.


Uitzicht vanuit de achterzijde van het huis waar we ieder ons eigen inloopkast hebben en waar we nog drie kamers hebben. Verder is het huis voorzien van maar liefst 3 badkamers waarvan 1 met bad.


Conclusie, we hebben echt een heerlijk appartement gevonden in een fijne wijk. Elke avond lopen we een rondje over de boulevard. In het gebouw is ook een groot zwembad dus ik ga minstens drie x per week zwemmen. We zijn oprecht heel dankbaar dat we op deze plek tijdelijk mogen wonen.


284 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page