top of page
  • Foto van schrijverjpdelaaf

Life happens to you when you're busy making other plans - John Lennon

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022

Zo ben je aan het studeren voor verpleegkundige en zo komt ineens de kans om een paar jaar in China te gaan wonen.


Toen Tom thuiskwam met het verhaal dat er een mogelijkheid was om voor een project waarschijnlijk naar China te gaan zei ik direct “ik ga mee” …. Nadat het nieuws gedaald was moest ik er uiteraard toch nog wel wat nachten over slapen. Want het is nogal wat om je vertrouwde omgeving te verlaten, je studie te voorlopig te stoppen en te gaan wonen in een onbekend land. Ik mag dan wel een keer een rondreis hebben gedaan maar er wonen is toch een ander verhaal.


Maar ja, uitdagingen ga ik niet uit de weg. Het onbekende trekt. Het is een geweldige kans om een paar jaar in het buitenland te wonen. Vertrek is in de eerste week van oktober gepland. Ik kijk er naar uit!


Yantai

We gaan wonen in de stad Yantai, in de provincie Shandong. Dit ligt in het oosten van China, tegenover Korea. Er wonen 6.447.873 inwoners.

De beste tijd om Yantai en “ons” te bezoeken is van april tot oktober. De gemiddelde temperatuur van de warmste maand is ongeveer 25 °C. De gemiddelde temperatuur in de winter blijft meestal boven 0 °C. De lente is winderig en de temperatuur verschilt sterk

tussen dag en nacht.


Het is er heel groen en een favoriete toeristische stad voor de Chinese bevolking. Onder buitenlandse toeristen is het nog een onontdekt gebied. Daar wil ik verandering in brengen.


Meer dan 40% van de wijn in China wordt gemaakt door de ongeveer 130 wijnmakerijen in de omgeving van Yantai. De wijnen uit deze omgeving worden al sinds het eind van de Qing-dynastie aangeduid met de naam Chefoo. Changyu Winery, opgericht in 1892[3] door Zhang Bishi, is momenteel de grootste wijnmakerij in Azië. Verder is de streek ook bekend om haar kersen, appels, perziken en peren. Dankzij de rijke en diverse visgronden heeft Yantai zich ontwikkeld tot een visserijhaven van belang.

Yantai heeft overvloedige minerale hulpbronnen. De reserves van goud, magnesium, molybdeen en talk behoren tot de top vijf van China. Zowel bij de reserve als de productie van goud staat Yantai op nummer 1 van China. Het continentaal plat voor de kust is rijk aan aardolie en aardgas en heeft een enorm potentieel dat in de toekomst aan te boren is.


Ik kijk er naar uit om in een totaal andere werelddeel te gaan leven. Wat is er mooier om een ander cultuur en nieuwe mensen te leren kennen. Mijn camera gaat mee dus ik ben voornemens om prachtige reportages te gaan maken over dit nog redelijk onbekend gebied. Ik heb mijn kennis recent weer opgefrist middels een masterclass fotografie bij National Geographic. Top workshops van bekende fotografen.


Ik ben zeker van plan om in de periode dat we daar wonen mijn blog bij te houden. Wel wil ik mijn URL “maakjijookhetverschil.nl” hernoemen. Wie heeft er een goede suggestie?140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page