top of page
  • Foto van schrijverjpdelaaf

Introductieprogramma

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021


De eerste vier weken van de opleiding staat in het teken van het maken van je persoonlijk leerplan en het volgen van inleidende themabijeenkomsten.

Het persoonlijk leerplan bestaat bij mij uit 3 modules:

- Klinisch redeneren niveau A

- Uitvoeren van zorg niveau A

- Persoonlijke en professionele ontwikkeling niveau ADe inleidende themabijeenkomsten van afgelopen vrijdag gingen over klinisch redeneren, Biomedisch en Verpleegkundig Advies.


Klinisch redeneren ging in op de verschillende niveaus van klinisch redeneren en de verschillende fases van het verpleegkundig proces. Verder kregen we uitleg over de verschillende classificatie modellen. Met als afsluiting een voorbeeld van een verkeerde klinische redenering door tunnelvisie te ontwikkelen en waar iedere verpleegkundige voor moet waken.


Het vak “Verpleegkundig advies” ging in op “onderzoekend vermogen en wat is klinische onzekerheid. We moesten nadenken waarom dit belangrijk is en moest ik alvast nadenken over een klinische onzekerheid in mijn huidige omgeving. Leuk vak want hierbij ga je veel research doen. en nadenken of wat je doet ook het beste is. Evidence Based Practice helpt om je handelen te verantwoorden tegenover betrokkenen (zorgvragers, collega’s, professionals etc.) en laat je nadenken of wat je doet ook het beste is. Je stimuleert hierbij je lerend vermogen zodat je blijft ontwikkelen maar door de kennis te delen ontwikkelen ook andere zich.


De laatste les was het vak Biomedisch wow, wow, wow. Dit ging over de grote en kleine bloedsomloop maar dan op HBO niveau en niet zoals beschreven in het EHBO boekje …… Eerste stap is snel een begrippenlijst aanleggen voor mijn “uitbreiding van mijn vocabulair” 😊Leuk les, heel interessant maar best pittig.


www.maakjijookhetverschil.nl

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page