top of page
  • Foto van schrijverjpdelaaf

China, here we come!

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Gezien ons voorgenomen langdurig vertrek naar China ben ik met de opleiding HBO Verpleegkunde gestopt. Omdat ik in de tussenliggende periode toch nuttig wilde zijn heb ik gewerkt bij de GGD en bij de alarmcentrale Eurocross in de zomerpool als medisch telefonisch hulpverlener.

Om ons langdurig in China te vestigen moeten er vele hobbels worden genomen. De werkgever van Tom en de lokale agency in China helpen ons om door het proces te komen.

Een van die hobbels was een trouwakte…….. dus op ons 50+ leeftijd hadden we een “motje” 😊. Ach we hadden het er al wel eens over gehad dat we graag in het buitenland wilde trouwen maar door Covid kwam dit er niet van. Een dag voor onze vakantie naar Italië was dit geregeld. Wassenaar is een van de weinige gemeentes waar je met twee weken kan trouwen. Het was een prachtige dag en in het bijzijn van Tamara, mijn vader en vriendin en mijn zus hebben we elkaar het “Ja” wordt gegeven. Na afloop fijn geluncht met elkaar. Het feestje vieren we na China!
Het voorgenomen plan juni en daarna oktober hebben we niet gehaald…….maar de tickets zijn geboekt. We vliegen 1 november naar Shanghai waar we zeer waarschijnlijk tien dagen in quarantaine moeten in een staatshotel. We neem wat eten en koffie mee want het enige wat je krijgt zijn drie (rijst) maatlijden per dag. Gelukkig is er een waterkoker dus een bakje “troost” kunnen we maken. Na deze periode reizen we naar Yantai, een slordige 800 km verderop. Je kan vliegen of met de hoge snelheidstrein (ca 6 u). In Yantai zitten we waarschijnlijk nog 3 dagen in quarantaine in ons verblijfshotel. Vanuit daar gaan we op zoek naar een geschikt appartement….

We moeten nog veel regelen, naar de Chinese ambassade, Tom plaats nog ffe snel een nieuw toilet en afscheid nemen van familie en vrienden. Ook moeten we nog even roei-examen doen want sinds we aan het water wonen zijn we op roei-les gegaan. Overigens het appartement is al voorzien, Tamara gaat hier heerlijk “proef” gedeeltelijk op kamers wonen.

Wat een avontuur, we kijken er allebei naar uit!

513 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page